Шофьорът на обрания инкасо автомобил се провали на полиграфа
Още не е ясно кой стои зад изчезването на 300 000 лв.
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
инкасо, обир
Снимка: bTV

Трети ден полицията е на крак заради обира на инкасо автомобил в София. Двама маскирани задигнаха 300 хиляди лева, след като отвлякоха колата и заплашиха шофьора. Разследващите го подозират, че е съучастник на обирджиите.

Източници на bTV обясниха, че той се е провалил при теста с детектор на лъжата.

Обирът на инкасото е инсцениран, а охраната е действала заедно с маскираните нападатели, твърди един от най-добрите профайлъри у нас, професор Бойко Ганчевски от Академията на МВР.

Дръзко нападение на инкасо автомобил в София (ОБЗОР)Полицията подозира инсценировка

„Шофьорът е проверяван на полиграф чрез така наречената скай-методика. „Знаеш ли”, „подозираш ли”, „ти си извършител на престъпление”.... И той пропада на два от въпросите на 97%. Той знае кой е и подозира кой е. А не е той”, обясни той.

Бандитите са знаели къде да причакат колата, а вратите към трезора неслучайно са останали отключени. За Ганчевски това е ясен знак, че бандитите са имали предварителна информация.

Полицията продължава да проверява и охранителната фирма. При транспортирането на парите са установени серия груби нарушения на правилата за охраната.

От фирмата и днес запазиха мълчание по случая, а това не е първият обир тяхна инкасова кола. През 2012 г. техният охранител Георги Енев, известен като Жоро Инкасото, прати колегата си за банички и избяга с милион и половина лева. По-късно се предаде, но не върна парите.

12 г. затвор за инкасовия обирджия Георги ЕневТой така и не съобщи къде са откраднатите 1,5 млн. лв.

Според професор Ганчевски връзка между двата обира няма: „Има чувство на безнаказаност и копиране на базата на това, че онова престъпление все още - за съжаление не е разкрито. И другите служители от фирмата могат да си позволят нелоялни действия”.

Въоръжени обраха инкасов автомобил в ЛовешкоНападателите били с бронежилетки с надпис "Полиция"

Пак през 2012 г. маскирани с автомати атакуваха инкасо автомобил на същата фирма и прибраха 2 милиона лева.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре