Шефът на охраната на пощата в Хасково и трима мотористи шампиони по мотокрос са групата, откраднала 1,8 млн. лева от пощата в Хасково през лятото. Преди задържането, бандата е следена близо месец, включително и със СРС-та.

Засега  от парите няма и следа. Похарчени са, може би за скъпи мотори, защото бандите се оказаха елитни  мотористи. Ударът обаче е бил подсигурен от възможно най-ключовия вътрешен човек.

От шампиони на пистата Красен Кънчев – Красивия, Кадир Масар – Катката и Антон Найденов се превърнаха в елитни крадци.  Обирът на пощата  ги  прави богаташи и променя живота им. Красивия наема луксозен апартамент в центъра на Хасково, а Катката заживява в палат , в който ни посреща баща му, невярващ, че синът му е престъпник.

„Не може да бъде това нещо. Не е гладен, семейство си има, от нищо не е лишен. Пари… чували да види, той няма да ги вземе, не е алчен за пари в живота”, твърди Нури Масар.

Обирът става в  деня, в който в пощата  пристигат парите за пенсии.  За охраната им отговаря Тихомир Мавродиев -  шефът на охраната на пощата,  който днес е един от обвинените в грабежа.   

А в хасковското село Книжовник, един мъж приема разкриването на престъплението лично. „Не мога да го проумея и аз. Тихомирчо, изглеждаше така скромно момче, пък... Аз все предполагах, че има някои вътрешни хора там, защото много хора се въртят, идват, напускат... той шефът излезе”, казва Павел Севов, пазачът, който посреща крадците в пощата през юни.

Признава, че е заспал и не е видял нищо: „Удариха ме два пъти само колкото да разбера, че става обир. От там бързо стана, вързаха ме, качулката и вече като ме засурнаха така по цимента, викам айде, ще ме трепят сигурно вече”. Оцелява, но е уволнен и разследван. Сега мъжът иска да види бившия си шеф в затвора.

Предстои прокуратурата да поиска от съда задържането за постоянно на четиримата  крадци. По случая се очакват и нови арести.

От полицията са категорични, че това не е първият удар на групата.  Разследващите ги свързват и с други грабежи, станали през последната година на територията на страната.