Близките на починалия съпруг на Анита Мейзер – Николай Димов, не приемат присъдата й от 3 години затвор.

За мен това не е убийство по непредпазливост, каза в предаването „Тази сутрин” по bTV сестрата на Николай -  Милена Димова.

Запознах се с материалите по досъдебното производство, видях снимките на убития ми брат, прочетох съдебно-медицинската експертиза и за мен това не е убийство по непредпазливост, подчерта тя.

Милена Димова отбеляза, че присъдата ще бъде обжалвана в законоустановения срок.

Според обвинението смъртта на културиста е настъпила при предприет от него експеримент за демонстрация на сила, който трябвало да бъде заснета от Анита.

„Анита Желева твърди, че брат ми е имал сключен договор с работодатели от Панама и Колумбия, но към момента ние не сме запознати с такъв договор, в който да е изяснено какъв точно експеримент е трябвало да бъде направен и за каква сума”, посочи Милена Димова.

„Той не би се съгласил да направи такъв нетрадиционен експеримент, защото е професионален спортист, който се е явявал на състезания”, убедена е сестрата.

„Не мразя тази жена, искам справедлива присъда за убийството на брат ми. Не вярвам на тази жена, тя е човек с много лица”, категорична е Милена Димова.

По думите й Анита Никога не е споделяла къде е родена и коя е майка й.

„Сега разбрахме, че е родена в село Пет могили, по акт за раждане е Айше, след което си сменя  името на Анита Желева. После сключва брак в Америка, променя си фамилията и става Анита Мейзер. Тя постоянно играе роли и живее живот, изпълнен с много лъжи”, подчерта Милена Димова.

Според адвоката на близките Иван Томов  най-фрапиращото в казуса е, че Николай Димов има травми, които са механично причинени.

„Нашите доводи са, че са причинени чрез използване на сила и са привели Николай Димов в безпомощно състояние, след което той е бил задушен с пристягането на кабелните превръзки”, уточни защитникът.

Според  него обвинението не следва да бъде квалифицирано като убийство по непредпазливост, а би следвало да бъде по-задълбочено разследване за установяването на механичните травми.

Адвокатът е категоричен, че обясненията на Мейзер за неадекватни.

„По време на следствения експеримент обвиняемата посочва, че тя е тръгнала да заснема с нейния телефон. Оставила го и докато Николай се души със свинските опашки на врата си, е отишла в спалнята да вземе неговия телефон, след това е виждала как се души, докато включва неговия телефон, за да го заснеме, а след това се отказала и отишла да напазарува, докато Димов се е душал”, посочи Томов.