Втората инстанция в Милано потвърди 20-годишната присъда на Евелин Банев-Брендо, съобщи в. "Сега". Потвърдени са и останалите присъди за всички обвиняеми по т.нар. Кокаинови крале - Матей Боев получи 12-годишна присъда, а Тинко Гарев беше осъден на 15 г.

Няма промяна в наказанията и на останалите подсъдими чужденци, които бяха признати за виновни в участие в международен канал за трафик на наркотици от Латинска Америка до Европа. Всички те имат право да обжалват пред Върховния съд на Италия, след като излязат мотивите на присъдите им.

В началото на юли Софийският апелативен съд оправда Банев по обвинението за организиране и участие в престъпна група за пране на пари на свобода.

Операция "Кокаинови крале" беше проведена през 2012 г., като тогава Брендо беше задържан на пътя Бургас - Созопол. Той престоя в италиански арест, но беше предаден на българските власти заради делото му у нас. Междувременно Румъния поиска да й бъде предаден, за да бъде съден за наркотици. Софийският градски съд разреши, но апелативният отказа.