18–годишният Патрик Първев, единият от двамата задържани за побоя над 3-годишния Христо миналата година, остава в ареста.

Първев и приятеля му Александър Донов са обвинени в опит за убийство на детето. То беше жестоко малтретирано от двамата тийнейджъри и едва оцеля след сериозна битка за живота му в "Пирогов".

18-годишният Патрик поиска да си отиде у дома заради физически и психически тормоз зад решетките. Съдът обаче отказа да го освободи с мотива, че има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Версиите на Патрик и на съучастника му Александър са, че детето е паднало от леглото и затова е имало контузии и рани по главата.

Според прокуратурата обаче по делото има достатъчно доказателства за вината на двамата, които трябвало да се грижат за момчето, докато майката е на работа в чужбина.

Магистратите трябваше да преценят и дали да оставят в ареста Герман Костин, заподозрян в убийството на 5-годишния Никита. Тялото на детето беше открито в куфар край Пасарел миналия март.

Съдът обаче отложи решението си за Костин за 14 януари, тъй като се чакат медицински експертизи. Според адвоката му Костин има тежки неврологични проблеми.