Съдът не пусна предсрочно Данчо Релето от „Наглите”
В затвора се подобрил, но не достатъчно
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Дело

Софийски градски съд отказа да освободи предсрочно Даниел Димитров - Релето, част от групата на "Наглите", предаде БТА. Димитров е изтърпял 10 години 8 месеца и 7 дни затвор, повече от половината от 18-годишната си присъда, което по закон му дава възможност да бъде освободен по-рано.

Според прокуратурата и представителя на затвора при Димитров не са налице достатъчно данни за поправяне. Съдът отчете, че е налице позитивна тенденция в профила на затворника, тъй като работи в кухнята на затвора, няма провинения и е награждаван множество пъти.

Все пак обаче не са постигнати в цялост целите на наложеното наказание, отчете съдебният състав и допълни, че няма достатъчно данни за "необратимо поправяне на лицето".

СГС отказа да пусне от затвора предсрочно Любомир Димитров – Гребеца от „Наглите“Администрацията на затвора и прокуратурата смятат, че той не се е поправил, има риск да извърши друго престъпление, освен това е подсъдим и за двойно убийство – дело, което още не е приключило

Съдът поясни още, че е налице "подобрение в поведението на осъдения" и че той демонстрира готовност за поправяне. Въпреки че са налице формалните предпоставки за освобождаване на Димитров, според съда не е изпълнена в цялост целта на присъдата и е необходимо още време на затворника, за да се намали още рискът от рецидив и да се увеличи възможността за реинтеграцията му в обществото.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре