Румяна Арнаудова: Детето от Стрелча се е самоубило
В телефона му има видеозаписи, сочещи към това, че то е решило да сложи край на живота си
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
румяна арнаудова

Момчето, което вчера се простреля с ловна пушка в Стрелча, се е самоубило. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в „Тази сутрин”. Категорично се отхвърля версията за случаен инцидент. В телефона на 11-годишното момче са открити видеозаписи, сочещи към това, че то е решило да сложи край на живота си. Те са били записани няколко часа преди фаталния изстрел и са предназначени за семейството му. 

Бащата на простреляното в Стрелча дете е притежавал незаконни боеприпасиСрещу него е започнато разследване

Арнаудова добави, че случаят поставя много въпроси, по които разследващите работят. Един от тях е било ли е склонявано детето да посегне на живота си, както и как се е добрало до оръжието. „В огледа е установено, че касата, в която е следвало да бъде съхранявано оръжието, е отворена. Тя е в заключено положение, но вратичката е отворена. Как детето се е добрало до оръжието за нас е загадка”, каза тя. 

Утре за Стрелча заминават психолози, които да помогнат за разкриване на мотивите детето да сложи край на живота си и да разговарят с негови близки и приятели.

По другия случай, в който участва дете – смъртта във Виноградец, Арнаудова уточни, че 6-годишният Юри е разпитан в синя стая (стая, пригодена за провеждане на разпит от обучен специалист в щадяща за детето атмосфера), а информацията от тях ще стане публична утре или до края на седмицата. По думите на Арнаудова, ако сега бъде съобщено ще се попречи на разследването. 

Роднините на убития във Виноградец: Фаталният изстрел не е произведен от 6-годишното момченцеРоднините на убития Тонкев описаха плашеща картина на инцидента – в ресторанта се празнувал рожден ден на въпросното 6-годишно дете, но хората около масата стреляли с пистолет. Изстрелите били стотици, а пистолетът се разменял между празнуващите

По повод проведените разговори по телефона от притежателя на оръжието Лазар Влайков с районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров, стана ясно, че още не са налични всички разпечатки.

Експертиза за барутни частици ще разплита убийството във Виноградец Ще проверяват и телефона на районния прокурор на Пазарджик, за когото се твърди, че е близък със собственика на оръжието от престъплението Лазар Влайков

Говорителят на обвинението беше категорична, че решението окръжната прокуратура в Пловдив да наблюдава делото не е породено от съмнението в безпристрастността на окръжната прокуратура, а за да не възникнат подобни съмнения.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре