Росен Йорданов: Не са много престъпните групи, които взривяват банкомати
По думите му следователите от МВР вървят с грешна логика в разследването
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    3
2111495140.jpg

„Не са много престъпните групи, които могат да взривяват банкомати”, смята психологът Росен Йорданов. По думите му следователите от МВР вървят с грешна логика в разследването.

„Това не е някаква епидемия от случаи, в които един дава пример и спонтанно се организират групи да взривяват банкомати. Това изисква много подготовка, кураж и осигуряване на нужните средства. Не са толкова много хората, които имат възможността да изготвят такива устройства”, смята Йорданов.

Холивудски екшън след взривен банкомат: Перник под обсада, издирват обирджиите (ОБЗОР)250 души преследваха трима, засега те не са заловени; в гонката участваха барети, кучета, дрон

Според него в престъпленията с банкомати има някаква икономическа логика на престъпниците, защото тези пари и устройства са застраховани от банките.

„Другата превантивна роля е да се изискват много по-сериозни мерки за безопасност на самите банкомати. По-добро заснемане на хората, които се опитват да манипулират тези устройства”, коментира Йорданов.

По думите му вчерашната акция на МВР за залавянето на поредните обирджии е изглеждала „малко рекламна”.

На въпрос дали е възможно и тези престъпници да са имали покровители в полицията, подобно на наркогрупата от Стражишко, Йорданов коментира, че системата на МВР е разложена.

ГДБОП разби наркобанда и залови полицаи, които я покровителствали По непотвърдена информация са задържани общо шестима души. Акцията се проведе едновременно в Стражица и околните села днес следобед

„Няма как системата да боледува толкова отдавна и да не говорим за хора, останали без мотивация. Голяма част от тях са хибридни полицаи и за тези, които искат да работят наистина, са останали без пространство. Моралният им компас се уврежда и минават на директно разпределение на печалбите”, каза психологът.

Йорданов допълни, че топката „не е само в двора на МВР”, а в цялото правораздаване, тъй като става въпрос за рецидивисти.

  • 0
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре