Роднини на убит на пешеходна пътека възрастен мъж в Пловдив обжалваха пред Пловдивския апелативен съд 3-годишната присъда на шофьора.

Според автотехническата експертиза автомобилът е летял с около 100 километра в час. Преди 2 месеца Пловдивският окръжен съд осъди на 3 години затвор Милан Дивеков и му отне правото да управлява автомобил за 6 години.

„Исканията ми по принцип са за максималното, но като гледам какви са законите в страната, това едва ли ще се получи. По принцип трябва да се сменят законите, не може да караш със 100 километра в час и да направиш убийство по непредпазливост. За мен това не е непредпазливост, това си е умишлено! Ти осъзнаваш и натискаш, караш с над 100”, заяви Йордан Димитров, син на убития пешеходец.

Адвокатът на семейството на убития пешеходец - Димитър Бозуков, обясни, че в жалбата е посочил няколко решения на съда с доста по-големи присъди.

Заради грешки в първите часове на разследването на инцидента бяха отстранени началникът на местния КАТ и директорът на пловдивската полиция.