Мъж бе застрелян посред бял ден в района на Министерство на външните работи. Убийството е станало в административна сграда точно срещу зала „Универсиада”. Извършителят на престъплението е задържан.

Малко след 16.00 часа 79-годишен въоръжен мъж влиза в сградата, качва се на втория етаж, където е кабинетът на геодезиста Александър Василев. Двамата провеждат кратък разговор, след което 79-годишният вади пистолета и стреля в него.

Според хора, които работят в съседните офиси, изстрелите са били два. Мъжът издъхва на място, а убиецът му е изведен с белезници и линейки около 18.00 часа. Все още няма официална версия какво е провокирало престъплението.

Колеги на геодезиста допуснаха, че убиецът му е негов клиент, който не е бил доволен от изготвен от Василев проект миналата година и затова е решил да го заличи.

Към момента информацията от полицията е оскъдна. Огледът продължава.

По непотвърдена информация, 79-годишният убиец, чието име все още не се споменава, се е занимавал със строителство, а той решил да уреди взаимоотношенията си със законно оръжие. Разследването ще изяснява причините за убийството.