Прокуратурата в Пловдив: Д-р Иван Димитров се е опитал да прикрие извършено престъпление
Лекарят няколко пъти е сменил и версията си за това с какво точно е бил замерян и наранен
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    8
Д-р Иван Димитров
Снимка: Ладислав Цветков

Д-р Иван Димитров категорично се е опитал да прикрие извършеното престъпление. За целта той е потърсил и помощта на свои приятели. Това коментира пред bTV Галя Андреева, говорител на Окръжна прокуратура – Пловдив. 

Пловдивският д-р Иван Димитров излезе от ареста срещу подписка (ОБЗОР)Прокуратурата представи съвсем различна версия за убийството на Плъха от тази, която представяше семейството на лекаря

Димитров е направил самопризнания след повдигнатите обвинения. Няколко пъти е сменил и версията си за това с какво точно е бил замерян и наранен. Ножът с който е бил прободен е бил в дома на доктора.

Mедикът каза, че е бил наръган на две места в крака, показа и раните си. „Истината ще излезе наяве, аз не съм престъпник!”, подчерта д-р Иван Димитров пред медиите. Видимо разстроен той обясни, че 6 пъти къщата му е била обект на кражби.

Д-р Иван Димитров на излизане от ареста: Не съм убиец! (ВИДЕО)Медикът каза, че е бил наръган на две места в крака

През последните дни бяха организирани мащабни протести с искане за освобождаване на лекаря, а ВМРО предложи законови промени, свързани с неизбежната отбрана.

Галя Андреева, прокуратурата в Пловдив

Вчера обаче от прокуратурата посочиха, че д-р Димитров е причакал рецидивиста Георги Джевизов – Плъха, стрелял е по него с незаконно притежаваното си оръжие и след това с приятел е опитал да прикрие стрелбата.

Съпругата и децата на доктора категорично не са били в жилището на адреса, в който е влязъл крадецът. Жилището е било в ремонт, а семейството е било в село Крумово, коментира още говорителят на пловдивската прокуратура.

„Крадецът е бил сам, не е имал съучастник. Ножът, с който д-р Димитров твърди, че е бил улучен от Плъха, е открит в дома на лекаря, бил е измит”, каза още Андреева.

Д-р Димитров се е почувствал зле и днес вероятно ще бъде настанен в болница, съобщи кореспондентът на bTV в региона.

  • 0
    8
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре