Прокуратурата протестира решението на съда да пусне обвинените за убийството на 18-годишния Тодор от Враца под домашен арест и отново ще настоява за най-тежката мярка - задържане под стража.

Адвокатите пък искат парична гаранция или подписка.

Предстои да се произнесе Апелативният съд.

Сутринта срещу домашния арест на обвинените за убийството му братя Иван и Десислав имаше пореден протест. Врачани поставиха карамфили пред входа на съдебната палата. Така всеки, който искаше да влезе, трябваше да прескача цветята.

„Както тези цветя ще бъдат потъпкани днес от прокурори, съдии, така се потъпква младежта на България, нека всички да знаят, че както няма да има живот за Тони оттук нататък, така няма да има живот и за убийците, ние няма да се откажем”, каза Венера, майка на приятелката на Тодор.

Въпреки появилия се скептицизъм заради използвания по време на разпрата бокс от момчето, защитниците му са убедени, че то е било предизвикано и бито. И че мярката домашен арест не е справедлива.

На 26 януари Софийският апелативен съд трябва да се произнесе дали да уважи жалбата на врачанската прокуратура и да върне братята Иван и Десислав за постоянно в ареста.