Прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за убийцата на 8-годишната Алекс от Поморие. Мотивът на държавното обвинение е, че Атанаска Георгиева е извършила убийството с особена жестокост.

39-годишната съседка на семейството изпитала непреодолимо желание да накаже момиченцето, което я подразнило. Атанаска сама е удушила детето, показват резултатите от аутопсията.

След убийството старателно измила ръцете си, разкри съдебният медик, направил оглед на местопрестъплението. Това опроверга версиите на Атанаска за други извършители след първоначалните й самопризнания.

Атанаска Георгиева обаче се закле в децата си, че е невинна. Тя влезе невъзмутима в съдебната зала и не трепна, когато чу, че прокурорът поиска най-тежкото наказание. Изненадващо, защитата пледира, че Атанаска е невинна, като използва пропуск в разследването - при първоначалното претърсване на квартирата й, полицейското куче не открило жертвата.          

„Тялото е било внесено в помещението, в отсъствие на подзащитната ми, през това време тя е била в полицията", твърди Калин Янков, който е служебен защитник на Георгиева.

„Не й вярвам! Тя има право да твърди каквото иска, без да носи наказателна отговорност", заяви Евелина Тодорова, майка на убитото момиче. Алекс изчезна миналата пролет, на връщане от училище. 39-годишната Атанаска, съседка на семейството призна, че удушила първокласничката, защото я подразнила, но после се отрече от показанията си.

Присъдата на Атанаска Георгиева ще бъде обявена по-късно тази вечер, съобщиха от пресслужбата на Окръжния съд.