Прокуратурата:
Община Септември е ощетена с 13 млн. лв., източени от 14 фирми, зад които стои кметът
Тя каза още, че в хода на разследването е установено, че друго лице – служител на общината, е извършило общо седем отделни документни престъпления
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 6
    0
2111553963.jpg

„Община Септември е ощетена с 13 млн. лв., които са източени от 14 фирми. Те са собственост на роднини на кмета Марин Рачев, роднини на съпругата му, приятели, лица, с които е бил съдружник. На практика, зад тях стои кметът”, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Вчера кметът на общината Марин Рачев беше задържан за корупционно престъпление. Предстои днес да му бъдат повдигнати две обвинения.

Спецакция блокира сградата на общината в СептемвриПо информация на bTV е задържан кметът на общината Марин Рачев

Тя каза още, че в хода на разследването е установено, че друго лице – служител на общината, е извършило общо седем отделни документни престъпления. На него също ще му бъде повдигнато обвинение.

Арнаудова поясни, че всички 14 фирми са обслужвани от една и съща счетоводна кантора, където е открита всичката документация на отделните дружества.

Действията на прокуратурата идват след подаден сигнал за източени 13 млн. лв. от общината, като разследването е започнало още през ноември.

След акция „лукс”: Започва акция „кмет”Днес служители на специализираната прокуратура атакуваха общината в Септември

„Кметът е работил доста спокойно и самоуверено. Всички 14 фирми, контролирани от него, са изпълнявали всички обществени поръчки”, поясни още Арнаудова. По думите ѝ една от разследваните поръчки за ремонт на няколко улици, като фирмата е била собственост на Рачев в миналото, а сега се управлява от негова втора братовчедка.

„Там са драстични случаите. Има случай, в който е сключен договор за ремонт на улица с дължина 400 метра, а тя е 200 метра. Има сключване на договор за ремонт на друга улица и същия ден тя се приема като завършена”, поясни още Арнаудова.

Разследването на корупционните престъпления в Септември ще продължи и днес.

  • 6
    0
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре