Прокуратурата коригира обвинението срещу бившия председател на Софийския апелативен съд (САС) Веселин Пенгезов. Това съобщи самият той пред журналисти, след като се яви в сградата на ДАНС, за да му бъде връчено обвинението.

Пенгезов е обвинен заедно с бившия председател на Военно-апелативния съд Петко Петков и още няколко души за длъжностно присвояване по проект по ОПАК. Сред обвинените вече е и заместник-председателят на Военно-апелативния съд Владимир Димитров.

Пенгезов уточни, че обвиненията срещу него вече не са 4, а 3, защото две са били комбинирани в едно. Той добави, че според Прокуратурата обществената поръчка е била извършена чрез фалшифициране на документи, защото не е била извършена тръжна процедура. Пенгезов заяви, че е издал заповед на Комисия, която да я извърши. Комисията е била оглавявана от Владимир Димитров.

Бившият председател на САС посочи, че се надява главният прокурор да си спази обещанието "да го зарадва с обвинителен акт до 30 декември". "Вярно, че не спомена коя година, но досъдебното производство по това дело скоро ще навърши юбилей - ще стане на пет години", каза Пенгезов.