10 килограма и половина псевдоефедрин са открити при съвместна операция на служители от "Национална полиция", Областната дирекция на МВР в Стара Загора и Агенция "Митници", съобщиха от пресцентъра на МВР.

При операцията са задържани четирима души и е пресечен е канал за износ на прекурсори към Европа. Акцията e проведена вчера във връзка с информация за предстоящ опит за трафик на наркотични вещества към Европа.

Към 17 ч на ГКПП - Русе за митническа проверка е спрян микробус със старозагорска регистрация, управляван от 29-годишен мъж. В автомобила пътували 27- годишна жена и мъж на 25 г. В сака на жената са открити около 7,762 килограма таблетки псевдоефедрин - прекурсор, използван за производството на наркотични вещества. В колан, опасан около кръста един от мъжете, са намерени около 2,8 кг таблетки псевдоефедрин.

Задържан е и 34-годишен мъж от Стара Загора, който се предвижвал в друг автомобил и опитал да предупреди водача на микробуса да не преминава през граничния пункт. Таблетките са получени от 39-годишен старозагорец. Той е задържан от служители на областната дирекция на МВР. По случая е образувано досъдебно производство.