Разследването на обира на централната поща в Хасково се върна в изходна точка, след като късно снощи от полицията бяха освободени единствените двама задържани, предаде кореспондента на bTV. Те бяха задържани по подозрение в съучастничество с престъплението.

Междувременно пред жилищен близо до пощата беше намерен бусът, с който е извършено престъплението. По информация на bTV автомобилът е бил откраднат преди няколко дни от Димитровград.

В ареста за 24 часа бяха двама хасковлии, единият от които добре познат на полицията, веднъж вече лежал в затвора за грабеж на трезора в Кърджали преди три години. До обвинение обаче така и не се стигна.

Заради липсата на доказателства за участието на двамата в грабежа на 1,8 млн. лв., прокуратурата отказа да им наложи 72-часова мярка за неотклонение и те бяха освободени.

Продължават разпитите в полицията на хора от криминалния контингент.

Охранителят Павел Севов, който по време на обира е бил на смяна, е минал детектор на лъжата. От полицията не съобщават резултатите от полиграфа. По наша информация Севов го е издържал, макар и неубедително.

По време на престъплението Севов е бил лесно обезвреден от бандата, завързан, залят с белина и дори ограбен.