Полицията е успяла да обезвреди вчера вечерта психично болен мъж, който се разхождал с оръжие по плоча до покрива на къщата си в сливенското село Шивачево. До стрелба не се е стигнало, предаде кореспондентът на bTV от региона.

Майката на 47-годишния Петко Капитанов е подала сигнал миналата седмица, че синът й има оръжие и странно поведение. Полицията направила обиск в дома му и открила незаконен пистолет и части от пушка.

В 18 ч. вчера обаче органите на реда получават сигнал, че Капитанов се разхожда с оръжие по покрива на дома си. 8 полицаи отцепват района, а мъжът излиза на двора и насочва оръжие към тях. Те викат подкрепление от тактическото звено за бързи действия, откъдето им изпращат 7 души.

15 полицаи обграждат къщата, операцията продължава половин час. Полицаите успяват да влязат в двора и да неутрализират мъжа. Той е задържан за 24 часа.

Нов "Лясковец"?

Снощната акция за задържането на психичноболен мъж с оръжие в сливенското село Шивачево е била с висока степен на риск. Имало вероятност той да се барикадира в дома си и дори да вземе заложник, разказа пред bTV ръководителят на спецзвеното, осъществило операцията.

По думите му мъжът не спрял да насочва оръжие към полицаите и ги провокирал да стрелят.

Той е обезвреден с електрошок. Оръжието се оказва пневматичен пистолет, копие на боен. Петко Капитанов от пет години има психични проблеми, казва майка му. Бил е миньор, след това е бил на гурбет в Чехия и проблемите се появили, след като се върнал в село Шивачево.

В селото разказват, че бившият миньор отказвал да се лекува.

Преди време запалил къщата си, нападал други хора.

При акцията вчера мъжът е паднал и е ударил главата си. Настанен в сливенската болница без опасност за живота