Петима души са били задържани при акцията в автоморгата на Ицо Турчина
Сред тях е и той самият. На двама души е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 6
    1
Автоморгата на Ицо Турчина
Снимка: bTV

Петима души са били арестувани при акцията в неделя в автоморга в столичния кв. „Малинова долина“, собственост на известния в криминалните среди Ицо Турчина.

Четирима мъже са задържани в момент на разкомплектоване на краден автомобил. Това са самият Ицо Турчина (42 г.) и мъже с инициали В. Т. (49 г.), И. И. (39 г.) и К. И. (30 г.), всички от София. В непосредствена близост до автоморгата е задържана и 35-годишна жена, чиято задача била да наблюдава за евентуално приближаване на полицаи или други нежелани посетители. 

Автоморгата на Ицо Турчина
Снимка: bTV

Акцията е започнала след постъпил същия ден сигнал за откраднат лек автомобил „БМВ Х1“. В хода на издирването ѝ колата е установена в автоморгата на бул. „Св. Климент Охридски“.

Спецакция срещу автокрадци в столицатаТрима арестувани в хале с разфасована крадена кола

В имота полицаите са намерили и иззели части от разкомплектования краден автомобил, регистрационните му табели, изрязана планка с набита рама, техническо средство за заглушаване на сигнали тип „тапа“, множество автоключове.

В автомобилите на двама от мъжете са открити и иззети компютър и техническо средство за привеждане на автомобили в движение, както и незаконно притежаван газов пистолет.

Автоморгата на Ицо Турчина
Снимка: bTV

Турчина и В. Т. са привлечени като обвиняеми за вещно укривателство (престъпление по чл. 215 от Наказателния кодекс) и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

  • 6
    1
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре