Пет досъдебни производства след репортажите на bTV за измами със запис на заповед
Всеки един от замесените в така наречената схема може да се окаже виновен, включително адвокат и частен съдебен изпълнител, каза говорителят на СРП Невена Зартова
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    1
2111305740.jpg

След серията от разследвания на bTV за измами със записи на заповеди в Софийската районна прокуратура (СРП) са образувани пет досъдебни производства.

Както вече ви показахме, десетки хора губят имоти и спестявания, без да могат да се защитят. Схемата включва най-често роми или малограмотни българи, които се оказват взискатели, а онези, които имат да дават, го разбират едва след като Районният съд вече е взел решение по записните заповеди.

Измамата със запис на заповед: Кредиторите проговарятДвама псевдовзискатели разказаха пред bTV, че са се срещали с ЧСИ Иван Чолаков, който ги уверил, че няма да има проблеми за тях. Той отрече да ги разпознава

В конкретните случаи адвокат и частен съдебен изпълнител са едни и същи – Симеон Миков и Иван Чолаков.

„Разпитани са свидетели, назначени са и са изготвени необходимите експертизи. Предстоят разпити и на нови свидетели. Ще бъде търсена наказателната отговорност на виновните лица. Всеки един от замесените в така наречената схема може да се окаже виновен, включително адвокат и частен съдебен изпълнител“, каза говорителят на СРП Невена Зартова.

От обвинението призоваха засегнатите да подават сигнали при тях или да информират полицията.

  • 5
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре