Пернишки полицаи са пресекли канал за нелегални шофьорски книжки, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Задържани са шестима, замесени в престъпната схема. Това са четирима кандидат шофьори с чужди документи и двама инструктори.

Акцията е проведена от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД на МВР – Перник преди три дни със съдействието на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” – Перник. Групата е наблюдавана продължително време преди полицаите да пристъпят към действие и да задържат шестимата мъже.

За 24 часа в ареста са били 23-годишният с инициали С.Б., връстникът му Г.К., 46-годишният с инициали Х.Д. и 27-годишният с инициали В.А., всички от столицата.

Четиримата са се явили на изпит за шофьорски курс с чужди документи за самоличност. Все още не е ясно къде са изработени фалшивите лични карти със снимки на четиримата и данни на други хора.

Задържани са и двама инструктори – 54-годишният с инициали Н.И. и 34-годишният с инициали И.Г. от София, които представяли кандидат шофьорите пред изпитната комисия. 46-годишният Х.Д и 27-гошният В.А са криминално проявени, познати с кражби и наркотични вещества.

Акцията е проведена под надзора на Районната прокуратура в областния град. Започнато е досъдебно производство и работата продължава.