След като преди седмица във врачанското село Галиче горяха два автомобила, а собственикът им обвини за палежа кмета Ценко Чоков, миналата нощ беше изпепелена цяла къща. Както и предишния път, огънят лумнал в 2 ч през нощта. За късмет, стопаните Красимирови отсъствали.

Единият от тях е свидетел по делото срещу кметския син Мартин за побой над друг местен жител, но в случая е категоричен - Ценко Чоков няма пръст в палежа, напротив - дейно се опитвал да го гаси.

От седмица патрулка дежури непрекъснато в Галиче пред дома на бизнесмена Веселин Тушинов, който посочи скандалния кмет Чоков за подпалвач на колите му. „Мисля, че първо началниците на полицията в Бяла Слатина трябва да минат на детектор на лъжата, за да се изясни съпричастността им към този човек, също така и някои магистрати от града”, заяви Тушинов.

И последните жертви на палеж са категорични, че в Галиче няма правосъдие. Сочат за поръчител фермер от съседното село Алтимир. В момента срещу него се води дело за това, че пребил жестоко единия от братята Красимирови. Адвокатът на фермера съобщи, че по време на палежа клиентът му бил на дискотека в Козлодуй.