Йоан Матев вече е с обвинение за убийството в Борисовата градина, открит беше и ножът му
По-рано днес полицията съобщи, че е задържала в София 19-годишен младеж, заподозрян за тежкото престъпление от преди две години
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 1
    0
борисовата градина

Йоан Матев е задържаният 19-годишен младеж, който според полицията и прокуратурата е убил 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина в София преди две години. Той вече е и с повдигнато обвинение.

Прокуратурата обяви още, че е открила ножа, с който вероятно е било извършено престъплението. Той е предаден за ДНК-експертиза, която обаче все още не е готова.  

„Разпитан е човек, който не само е потвърдил извършителя на престъплението, но е и посочил мястото, където се намира ножът”, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

По непотвърдени данни този свидетел вероятно е братът на Йоан.

19-годишен е задържан за убийството на Георги в Борисовата градинаАрестът е извършен в София

Задържаният за убийството младеж се е възползвал от правото си да не дава обяснения пред съда.

Според властите той е сменял вида си няколко пъти по време на шестмесечното наблюдение, което полицията е извършвала: той е отслабвал и напълнявал, пускал си е дълга коса и брада.

При разследването са проверени над 400 души, изготвени са били редица психопрофили, прегледани са множество видеозаписи от охранителни камери.

Любомир, съквартирантът на Йоан е категоричен, че не е очаквал подобно нещо. Управителят на студентското  общежитие го определи като скромен.

Задържаният за убийството в Борисовата градина – от заможно семейство, манекенБащата на Йоан Матев е бивш митничар, сега граничен полицай

По време на извършването на престъплението Матев е бил на 17 години и според закона, ако бъде признат за виновен, ще бъде съден като непълнолетен.

Наказанието, което го грози, е от 2 до 8 години затвор.

Вижте още във видеото:

Анкета
Вярвате ли, че убиецът от Борисовата градина ще бъде разкрит?
Резултати

  • 1
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре