Само ден след като бяха обявени новите мерки срещу войната по пътищата и намерението гонките да се наказват със затвор, кола уби човек на Витоша, най-вероятно при гонка. Инцидентът е станал в участъка между „Тихия кът” и „Мечката”.

Загиналият е 63-годишен столичанин, открит е сутринта от туристи, които са подали сигнала в полицията. Категорични данни от полицията за причините за трагедията няма.

Днес при огледа обаче униформените откриха следи от гуми, които говорят за дрифтове в пясъка на банкета. Издирва се извършителят, иззети са записите от камерите по трасето.

Шофьорът на автомобила е избягал, парчетата от автомобила и други улики бяха събрани от полицията, както и записите от охранителните камери, които са разположени навсякъде по Беловодски път - единственият изход за бягство от местопроизшествието.

Че в тази отсечка се провеждат гонки всяка вечер и през всички сезони, е публична тайна за туристите, които се разхождат там.

Законодателни мерки срещу гонките ще бъдат внесени в парламента още утре.

Безнаказано дрифтовете и гонките са забавление за младежите и във виртуален вариант. Видеоиграта Джи Ти Ай пет например позволява на любителите на плейстейшъна дори да блъскат хора за удоволствие. В най-големия геймърски клуб в София - Студентски град има само един диск от нея и вече не е на мода. Заради насилието играта е забранена за под 18-годишни.