Надигна се истинска вълна от съпричастност към момичето със специални потребности, чийто велосипед беше задигнат от неизвестен крадец вчера сутринта в центъра на Пловдив. Стотици хора се отзоваха на призива за помощ, публикуван от майката в социалните мрежи.

Във вторник сутринта велосипедът на 11-годишната Вики изчезва от това дворно място в квартал „Капана".  За направата му семейството на Вики взема заеми и дава специална поръчка, защото колелото е жизнено важно за рехабилитацията на момичето:

С велосипеда Вики е щастлива, защото може да се придвижва сама и да общува с децата извън инвалидната количка.

Хора, които са прочели призива за помощ в социалните мрежи, се отзовават с информация за велосипеда. Вече е ясен приблизителният час на кражбата  - около 8:30 сутринта.

„Току-що ми съобщиха, че са видели колелото, карано  от около 30-годишен мургав младеж. Много Ви моля, върнете колелото! Защото това колело помага на Вики да се чувства добре. Това колело не й е само за развлечение, това колело помага при рехабилитацията на крачетата й.", призова майката Гергана Николова.

Много състрадателни  българи са готови да помогнат за купуването на нов велосипед.

Само преди 2 месеца бдителни съседи предотвратяват кражба на велосипеда на Вики, когато мургав мъж се опитва да го изнесе от двора на семейство Николови.

Те молят всеки, който забележи специфичното розово колело от снимката, да се свърже с тях на телефон 0888591040.