Софийският градски съд остави в ареста младежа, заподозрян че е прегазил 63-годишен мъж на Витоша. Шофьорът избяга, а тялото на жертвата беше открито часове по-късно. Прокуратурата няма данни причината за инцидента да е гонка или дрифт.

Преди няколко дни 18-годишният Дани ал Келали зедно с двама негови приятели се качват в колата и тръгват към Витоша. Зад волана е Дани. По-късно приятелите му разказват пред разследващите, че въпросната вечер, на слизане, около 21.00 часа, под Копитото виждат мъж на пътя. Колата го удря. Казват на Дани да спре, но той продължава.

„В резултат на управление с несъобразента скорост, колата поднася и блъска пешеходеца в резултат на което загива на място. Не спира, продължава със загасени фарове”.

Младежът опитва да скрие колата и дори да я ремонтира, след което напуска страната. Според прокуратурата, за да се укрие. Според адвоката му, имали бизнес среща с баща му в Румъния.

Искам да се прибера у дома, бяха единствените думи на младежа пред съда.

18-годишният Дани е ученик в 12-ти клас. Живее в жк. Надежда, където е открит и автомобилът. Баща му е сириец, имат семен бизнес на Илиенци. Негови познати са изненадани от случилото се.

63-годишният прегазен мъж е планинар и вероятно се е прибирал от преход, когато колата го е връхлетяла. Предстои да се установи можело ли е да бъде спасен, ако шофьорът не беше избягал, а беше спрял и му беше оказал помощ.