Намереният мъртъв мъж в един от големите търговски центрове във Варна е бил убит. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжната прокуратура в морската столица.

На трима души от охраната на мола е повдигнато обвинение за съучастие в убийство, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа, като предстои внасянето на искане за постоянен арест. Началният етап на разследването не позволява излагането на повече подробности, съобщават от полицията.

Във фаталния ден жертвата е отишла до търговския център на разходка. Мъжът страда от шизофрения, но не е бил агресивен и си пиел лекарствата. Охраната обаче решила, че е бездомник, който няма място в мола. След като са му нанесли жесток побой, го пуснали да си върви. Човекът починал по-късно пред магазин в търговския център, без видими следи от насилието.

"Ние сме категорично против подобни прояви на вандализъм, на хулиганство и саморазправа на територията на търговския ни център. Оказали сме и ще оказваме пълно съдействие на всички компетентни органи за изясняване на ситуацията", увери шефът на мола Иво Генов.