Обвиниха пловдивския кмет заради зоокъта в града
Договорил се пряко с изпълнителя и така ощетил общината с 1 000 000 лв.
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 7
    0
Иван Тотев
Снимка: БГНЕС

Пловдивският кмет Иван Тотев вече е обвиняем за престъпление по служба, с което е ощетил общината под тепетата с 1 млн. лв, съобщиха от Софийска градска прокуратура. Причината – строежът на зоокъта в града.

Според обвинението, в периода 30 април – 17 ноември 2014 г. Тотев е нарушил Закона за обществените поръчки като пряко се е договарял с изпълнителя на проекта. Процедурата е била без одобрен инвестиционен проект и без количествено-стойностна сметка. Не е бил изготвен и комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционния проект. Липсвало е и разрешение за строеж.

Прокуратурата проверява строежа на зоопарка в ПловдивВКП е открила, че длъжности лица от Община Пловдив са извършили множество нарушения

Според Софийска градска прокуратура целта на Иван Тотев е била да набави облага на дружеството изпълнител „Запрянови 03” в размер на 1 000 000 лв. Разследването е започнато в Окръжна прокуратура – Пловдив на 3 ноември м.г., като след това е било прехвърлено в столицата.

До няколко месеца новият зоопарк в Пловдив ще отвори вратиПървите животни в зоопарка ще дойдат в дните преди Коледа, каза премиерът Бойко Борисов, който разгледа клетките

Разпитани са 14 свидетели, като е изискана и цялата документация от общината.

Иван Тотев е с мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 20 000 лв.

Проектът беше критикуван от местната организация на ВМРО, а премиерът Бойко Борисов обеща тигър за новия зоопарк, който трябва да отвори врати напролет.

  • 7
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре