Крадци нахлуха тази нощ в пощата в Хасково и извършиха дързък и професионален обир. В касите в този момент са били парите за пенсиите на стотици граждани. 

Посред нощ и въпреки СОТ-а и живата охрана бандитите са задигнали 1,8 млн. лева.

Риск пенсионерите да останат без пари този месец няма, увериха от пощите. Въпреки обира, хората вече теглят парите си, тъй като в късния следобед пощата отвори врати за клиенти.

Парите са били застраховани и бюджетът няма да бъде ощетен.

Крадците, повече от трима, проникват в пощата през служебния вход. Първо режат решетките на оградата, после разбиват патрона на вратата. Обезвреждат и камерите и връзват живата охрана.

„Касите и помещенията са охранявани със СОТ, който е неутрализиран. Явно е ставало въпрос за добре подготвена група, които са извършвали престъпленията”, поясни Ангел Цанков, директор на ОД на МВР Хасково.

Разбити са три каси и са взети всички пари. Преди да си тръгне, групата заличава следите си с препарат, подобен на белина и много коса, взета от фризьорски салон.

Пазачът Павел Севов, който е бил на смяна, за момента не е търсил медицинска помощ. Колегата му разказа, че е във фирмата отдавна.

За охраната на пощата са отговаряли три фирми. Полицейските проверки са установили, че има пропуски в сигурността, за което на охранителите вече е било издадено предписание. Дръзкият обир е бил изключително професионално изпълнен и може би не без вътрешен човек.

По случая е образувано досъдебно производство. През целия ден вървят разпити, но засега няма заподозрени. Обирът обаче повдига въпроса към пощите защо касовата наличност от близо 2 милиона лева в края на деня не е внесена в банка, както е по закон.