В Хасково крадци проникнаха в офис на верига аптеки и откраднаха 70 хиляди лева. Куриозното в случая е, че парите са били в каса, която дори не се е наложило да бъде разбивана, защото ключът е бил на касата.

Обирът става в офис, който се намира на първия етаж в къща на тиха улица в центъра на Хасково. Крадците разбиват външната врата, после две вътрешни, влизат в офиса където ги чака на практика една отключена каса с много пари.

Неофициално се говори, че сумата е била близо четвърт милион. Официално обаче пред полицията собствениците на аптеки съобщават за 70 хиляди.

Сейфът е с размери 100/50/70 см. и в него освен пари е в него имало хард дискове от устройството за видеонаблюдение. Крадците предвидливо са ги откраднали.

Обирът е станал в неделя през нощта. Офисът се охранява от частен СОТ, чиято аларма е била елиминирана.

Съседите не са чули нищо, но са притеснени.

Обраните собственици на аптеки отказаха коментар. Предполага се, че сумата е оборотът им за почивните дни.

От частния СОТ заявиха, че не са знаели за касата с парите. По договор пазели само офис, затова системата за охрана била по-слаба.

Това е вторият обир на офис за месец в района. Преди това по същия начин крадци   задигнаха каса с 50 хиляди лева в Димитровград , пак преодолявайки охранителната система.

А точно преди Коледа неизвестни взривиха банкомат в Хасково, но не успяха да откраднат парите.