Делото за смъртта на 20-годишната Лора тръгна повторно във Варненския окръжен съд. Момичето почина през юли 2011 г., когато бе блъснато на пешеходна пътека от мотоциклетист, движещ се с над 100 км/ч.

В края на миналата година подсъдимият Диян Станчев получи 2-годишна условна присъда, но през април Апелативният съд я отмени. В мотивите съдът посочи, че на първа инстанция е допуснато основно нарушение, което опорочава присъдата. То е свързано с оценката на повторно назначената автотехническа експертиза.

Новото дело тръгна по съкратена процедура - без да бъдат разпитвани призованите свидетели като бяха взети под внимание показанията им. Станчев заяви пред съда, че се е движел със скорост около разрешената от закона и че всичко се е случило за миг.

„Надеждата, както се казва, умира последна. Надяваме се наистина на справедливост, защото и вие медиите, и всички хора виждаме, че продължават убийствата с главно „У” по пешеходните пътеки на деца, а и не само на деца”, заяви Иван Казанлиев, баща на Лора.

„Дори една година да е ефективно, не толкова, че след една година той като излезе ще ми върне дъщерята, но пък поне всеки един следващ, който нарушава правилата, ще знае, че ще има справедливост за всеки следващ убит човек на пътя”, допълни и майката на убитото момиче - Нели Петрова.