Късно снощи пред дома му беше убит 62-годишният Стефан Техов, с прякор „Даскала”, съобщи кореспондентът на bTV в Пловдив. По информация на bTV мъжът се занимава със сарафска дейност и притежава бюро за обмяна на валута.

62-годишният бизнесмен е разстрелян пред джипа си на улицата, малко преди 21:00 часа. По непотвърдена информация, става въпрос за убийство със заглушител, тъй като никой от съседите не е чул изстрелите, въпреки оживения квартал.

Улицата, където е извършено убийството, се намира на няколко десетки метра от Спортното училище и е в район с множество жилищни кооперации.

Комшии на Техов чули викове на ужас и стъпки на бягащи хора във времето, което съвпада по хронология с предполагаемия разстрел на бизнесмена.

Стефан Техов имал навика да паркира джипа си не пред своята кооперация, а до съседната. Така направил и снощи. Според криминалисти това показва, че килърът добре познавал особеностите в поведението на своята жертва. 

След разстрела, Техов е успял да направи няколко крачки, преди да се свлече на уличното платно. Съседите му твърдят, че не бил конфликтна личност.

Рано тази сутрин следите от разстрела все още личаха по асфалта. Сигналът за разстрела е подаден на 112 от случайни минувачи.