Ново издевателство над възрастни хора - трима маскирани нахлуха в дома на семейство пенсионери в пловдивското село Голям Чардак.

Нападателите удряли безмопощните старци с железен прът в опит да им вземат парите, а преди това стреляли в лицата им с газов пистолет и отровили кучето им.

Малко след 22.00 часа трима мъже с маски нахлуват в имота на семейство Манчеви, разбиват външната врата и нахлуват в спалнята на двамата пенсионери. 76-годишният дядо Манчо е налаган жестоко с желязна палка. „Ние тамън бяхме заспали. Влизат вътре, хващат ме, бутат ми... Единият връз мен - държи ми ръцете.. Един с желязото ме бие по главата. Бие ме и по краката", каза Манчо.

Удар по главата отнася и баба Пена. „И аз като се развиках, единият ме удари с палката по главата. Текна много кръв - очите, всичко ми се напълни с кръв", каза тя.

Побоят продължава около половин час. От издевателствата килимите и завивките в къщата били целите в кръв. След като се убеждават, че в къщата на старците няма пари, тримата нападатели се оттеглят.

В Голям Чардак хората са потресени. Всички познават дядо Манчо като услужлив, честен и работлив човек.

Старците обработват сами с техника над 2 хиляди декара земеделски площи. Това е вероятната причина за нападението. Дядо Манчо обаче е убеден, че побоят не е бил заради грабеж, а за сплашване. „Пратени са, че купувам земя. Преча на някой в нашето село", смята той.

През 2014-та при друго нападение двамата апаши отмъкват пенсиите на двамата старци.