7 души бяха задържани, след като МВР разкри банда за пласиране на дрога и извършване на жестоки побои. Престъпниците са автори на нападението над ортопеда професор Стефан Станчев, убили са и надзирател от Централния софийски затвор.

Арестуваните са криминално проявени, а лидер на 12-членната група е мъж с прякор Гевгелийския, който в момента излежава присъда за участие в организирана престъпна група за рекет и продажба на наркотици. Бил е близък до друга фигура от столичния ъндърграунд – Стефан Бонев-Сако.

По информация на МВР групата е гравитирала около столична спортна агитка.

Бандата е пласирала дрога в столичния квартал „Дружба”, но освен това е изпълнявала и „мокри поръчки” на тартора си от затвора, като сред техните "запазени марки" са нападенията с мачете.

Така брутално бил убит надзирател, който не позволявал на тартора да прави каквото си иска зад решетките, а проф. Станчев на практика остана полусляп след жесток побой, защото роднина на Гевгелийския не останал доволен от лечението.

От прокуратурата днес обявиха, че с действията си са предотвратили готвените екзекуции на още трима надзиратели.

Четирима души от бандата се издирват, като вероятно ще им бъде издадена Европейска заповед за арест. Шестима от задържаните са под стража, един е под домашен арест.