Разкрити са убийците на бизнесмена Орхан Изиров, който беше застрелян на 14 януари вечерта, а тялото му бе намерено захвърлено край пътя Петрич-Първомай, потвърдиха за bTV от полицията.

В четвъртък полицията е задържала двама мъже по подозрение за съпричастност към убийството. Под наблюдението на Окръжната прокуратура те бяха разпитани, като криминалистите са продължили да търсят доказателства за повдигане на обвинение.

Разследването е довело до това, че задържаните са физическите убийци на бизнесмена, чието име гравитира около наркогрупите в района.

Двамата се скарали с бизнесмена, след което единият извадил пистолет и го прострелял в слепоочието. Най-вероятната причина за убийството на Орхан Изиров е разчистване на сметки.

По неофициална информация единият мъж е от Симитли, а другият от село до Сандански. Двамата са излежавали присъда в съседна Гърция, наскоро били освободени от затвора и се завърнали в България.

В акция по досъдебното производство участва лично и заместник-главният секретар на МВР Георги Костов, който две години управлява областната дирекция в Благоевград, предаде БНР.