Продължава издирването на двамата мъже, които стреляха с гранатомети по Алексей Петров вчера сутринта. По информация на bTV, колата, с която те са избягали от мястото на покушението, е открита.

Все още не е ясно къде е изоставено возилото, но то не е било опожарено.

Според известната до момента информация, двамата стрелци са се качили на червена "Астра", с която се пресекли отдалечения на стотина метра бул. "Черни връх", като е възможно във вътрешна улица от другата страна на булеварда да ги е чакал друг автомобил.

Двата гранатомета, с които е стреляно по бившата барета, са българско производство и са открити от полицията, научи bTV.

Оръжията са модел РПГ-22 - десантен гранатомет, който продължава да се произвежда и у нас. С него се стреля само веднъж, след което оръжието става неизползваемо. Според МВР, заради това и вчера стрелците са били двама.

Оръжието пробива до 200 мм броня т.е. може да извади от строя даже танк, ако гранатата се взриви. Това вчера сутринта не се случи и Алексей Петров се измъкна невредим.

Пълната експертиза на РПГ-тата все още не е готова, но резултатите дотук показват поне произхода им. Те опровергават вчерашната иинформация на източници от МВР, според която използваните гранатомети вероятно не са руски модел.