Безопасно днес от дома си е изведен 43-годишен плевенчанин, който се затвори в апартамент, след скандал в семейството и отправени заплахи към полицаи, съобщиха от МВР.

Сигнал за разразил се семеен скандал в апартамент в жилищен блок в ж.к. "Сторгозия" е получен в полицията в Плевен към 9.10 часа. Изпратените на място патрули от плевенското Второ РУ установили, че става въпрос за битов конфликт между баща и син (43 г.).

По първоначални данни синът отправил заплахи и опитал да нападне служителите, дошли за проверка на сигнала, след което успял да се заключи сам в жилището. Екип от полицаи, психолози, пожарникари и медицински лица бяха в готовност да реагират за безопасното му извеждане от жилището.

Малко след 13.00 часа, 43-годишният е отведен в медицинско заведение за специализирана помощ.

И към момента продължават действията за изясняване на обстоятелствата и причинитe, довели до такъв развой на случая, при който няма пострадали.

Според живеещи в блока екшънът започнал още около 5 часа сутринта, когато от жилището на третия етаж се чули истерични крясъци и шум като от събаряне на мебели. При идването на служителите на реда по твърденията на съседи болният нападнал с нож полицай и разкъсал униформата му.