15-годишно момиче загина, след като беше нападнато с нож в сливенско училище. Двама млади мъже бяха ранени и са настанени в реанимацията на местната болница.

Драмата се е разиграла в Професионалната гимназия по икономика.

Предполага се, че нападателят - 28-годишният Димитър Иванов, и убитото момиче - 15-годишната Симона, са имали любовна връзка.

След като звънял многократно по мобилния телефон на момичето, около 13.50 ч. 28-годишният мъж се опитал да влезе в училището по време на учебни занятия, за да се срещне с нея, разкрива хода на събитията прокуратурата.

Снимка: btvnovinite.bg

Мъжът бил спрян от охраната, а на входа сградата излязло момичето, придружено от психоложката на училището. Жената се опитала да разговаря с Димитър, но той бил агресивен.

Извадил нож и наранил психоложката, която опитала да го спре. След това нанесъл няколко удара по 15-годишното момиче. По-късно момичето е починало от раните си.

Снимка: btvnovinite.bg

В двора на училището нападателят пробол и друг 28-годишен мъж, криминално проявения К. М., а след това посегнал и на себе си, като се прострелял с газов пистолет.

К. М. е настанен в болница с опасност за живота. За него се предполага, че е част от любовен триъгълник.

28-годишният нападател вече е контактен и е поставен под охрана в болничната стая.

Снимка: БГНЕС

В болницата с прободни рани е настанена и педагогическата съветничка в училището. Жената е оперирана, опасност за живота и няма.

Най-вероятната причина за нападението е ревност.

Снимка: btvnovinite.bg

"Извършват се всички действия по разследването. Бяха изведени всички деца, които са имали занимания по време на извършване на престъплението, без да се създаде паника", обяви говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Руси Русев. 

Икономическата гимназия в Сливен дели двора с 12-о Основно училище. След инцидента децата са освободени, родителите са в шок.

Министерството на образованието и науката изпраща в Сливен психолози, които заедно с  колегите си да работят с учениците за преодоляване на изживения ужас.