Клиенти отвлякоха, пребиха и захвърлиха в гората таксиметров шофьор посред бял ден край врачанското село Хайредин.

Обезобразеният 23-годишният таксиметров водач е в шок, с тежка-черепно мозъчна травма и едва говори. Разказва, че е качил двамата клиенти от Козлодуй за село Хайредин. Сметката била близо 40 лева.

„Момчето, което стоеше до мен, удари ме през носа, усетих, че ми тръгна кръв, викам, „Добре, бе, човек, ако нямате пари, слезте и си тръгвайте, няма проблем”, спомня си Венцислав.

Вместо това биячите – на 24 и 22 години, и двамата от Хайредин, подкарали таксито и продължили с мъченията. Опитали се да хвърлят шофьора в близкия язовир, но той бил замръзнал. Накрая го зарязали в гората, вързан за вратата на изпотрошената му кола. Случаен ловец го открил и така му спасил живота.

Снимка: bTV

„Беше с хипотермия, защото е бил съблечен и завързан гол, жалка картинка”, коментира началникът на хирургичното отделение в МБАЛ-Враца д-р Иван Чолашки.

Извършителите са задържани за 72 часа. По-големият е криминално проявен. Днес родителите му посетиха пребития в болницата, но не пожелаха да говорят.

Снимка: bTV

Близките на пострадалия са категорични, че става дума за опит за убийство.

Снимка: bTV

В съседното село Манастирище, от което е пребитият шофьор, готвят протест. Настояват побойниците да бъдат оставени за постоянно в ареста.