Дете е било нападнато от неизвестни младежи посред бял ден в София. Инцидентът е станал в петък около 14:30 часа на ул.”Цар Симеон”, разказа майка му.

Петък следобед, оживен район в столичния център. 13-годишното момче е с раницата на гърба, след училище минава през книжарница, от където си купува учебник. На път за дома забелязва две момчета, които вървят след него. Прави няколко обиколки на района в опит да се отърве от тях, но неуспешно. Следва атака в гръб.

„Всичко се развива много бързо благодарение на това, че е имало човек, който се е разкрещял "Какво правите, бе" и те са хукнали”, каза майката Зорница Христова.

Родителите на нападаното момче не пожелаха да застанат пред камерата ни с мотива, че това би довело до по-голям стрес за сина им. Разказват обаче, че той не познава младежите, които го събарят на земята и, че по всяка вероятност става въпрос за опит за грабеж.

Николай, който живее в кооперацията, където е монтирана камерата, заснела нападението, казва че за първи път в този район има подобен случай: ”Сега тук, по данни на съседи, казват, че били българи, на мен ми изглеждат от новите. Защото нали се сещате от тук надолу, че е софийският Багдад”.

Той смята, че става дума за нападение с цел грабеж.

Съседите предполагат, че нападателите не са от района, тъй като не са знаели, че тук има камери, а и често по улицата патрулирали полицаи.

Полицията вече е започнала разследване по случая. Днес 13-годишният ученик е дал показания за случилото се в 5-то полицейско управление в столицата.