Престрелка с газов пистолет се разигра в Пловдив. Полицията задържа младеж, който открил стрелба и ранил 29-годишен мъж.

По данни на РДВР-Пловдив инцидентът е станал около 13.30 часа зад централен магазин, на улица” Йоаким Груев”. Двамата мъже се скарали за паркомясто. Спорът прераснал за секунди в кавга и бил решен с оръжие. По-младият опрял газов пистолет в главата на другия мъж и стрелял.

Стрелецът е на 19 години, шофьор на луксозен джип от Пловдив. Бил е задържан от полицаи и отведен в Четвърто РУП. Пострадалият мъж пък е бил откаран в болница с рана в главата, засегнала и очите му.

Първоначално лекарите от Университетската болница "Св. Георги" информираха, че има опасност за живота на простреляния. По-късно обаче той беше изписан, като докторите са му дали капки за очи. Последствията са били от ударната вълна, получена при изстрела, обясниха от болницата.

Според свидетели на инцидента разправиите за място за паркиране в центъра на града са всекидневие. Десетки полицаи блокираха района, разпитваха очевидци и снемаха улики.

Родителите на задържания стрелец отказаха коментар и откараха джипа, по който имаше явни следи от удар.