Между 3000 и 6000 евро платили мигрантите, загинали на „Тракия”
Предполага се, че чужденци с бежански статут стоят зад канала
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    0
микробус, мигранти, катастрофа
Снимка: Райна Зайкова

Между 3 и 6 хиляди евро са платили нелегалните мигранти, които катастрофираха с бус на АМ „Тракия” вчера. 10 души загинаха след като управляваното от непълнолетен водач возило се удари в крайпътно дърво.

Състоянието на двама от ранените остава критично.

Останалите оцелели бяха разпитани в болницата в Пазарджик, където ги пази полиция. Влезли са в страната през Турция, като през цялото време са били затворени в буса и не знаят откъде са минали.

10 души загинаха при катастрофа с нелегални мигранти на магистрала „Тракия”(ОБЗОР)17 чужденци са пътували в буса, шофиран от криминално проявен младеж

„По техни думи са ходили 6 дни непрекъснато – по гори, през поляни. Бяха пълни с кърлежи”, разказа д-р Милко Петров.

Част от мигрантите, пострадали при катастрофата на "Тракия", вече са разпитаниЗапочва да се изяснява картината относно тяхната самоличност

Една от версиите е, че чужденци, които живеят в България, са организатори на канала. Според главния прокурор Сотир Цацаров доказателствата до момента показват доста по-примитивно организиран канал, отколкото този на аерогара София.

Сотир Цацаров: В случая с катастрофиралите мигранти на „Тракия” става дума за каналВъзможно е организаторите да са чужди граждани, живеещи у нас, каза главният прокурор

„Нека дадем малко време, за да се изясни хипотезата или да се подтвърди по-скоро хипотезата, че тези лица са чужди граждани, че тези лица са чужди граждани от така наречените рискови държави, които са превърнали бежанския статут в удобно прикритие за реализиране на престъпен бизнес”, призова той.

По думите му вече има сериозно количество информация за престъпната група, като през канали като нейния могат да минат и лица, които са заплаха за сигурността.

  • 0
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре