Мъжът, който нападна две момичета в Несебър, ще лежи в психиатрия 6 месеца
През 2013 г. употребата на наркотици отключва параноидна шизофрения
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Йоана от Несебър
Снимка: bTV

Божидар Колев, който нападна две жени в Несебър, е приет по спешност в психиатрично заведение и ще остане там половин година. Това съобщиха от пресслужбата на Районния съд в Бургас.

След изслушване на съдебно-психиатричната експертиза, съдът реши Колев да се лекува в Държавната психиатрична болница в село Царев брод.

Според дежурен психиатър, диагнозата на Колев е "параноидна шизофрения", а заболяването датира от 4 години.

Необяснима агресия: Мъж от Несебър преби 13-годишно момиче посред бял денНападателят вече е осъждан за подобно деяние и е регистриран в Центъра за психично здраве в Бургас

Тогава употребата на наркотици отключва болестта. През 2013 г. той скочил отвисоко, тъй като е чувал гласове, които го командвали. Същата година Колев е ударил чужденец с камък по главата, като е бил чисто гол. През 2014 година Колев е скочил от четвъртия етаж, тъй като гласовете му казвали, че е безсмъртен.

Според медицинското заключение, Божидар Колев е опасен както за себе си, така и за околните. Преди време е имал физическа разправа със своята майка.

В психиатричното заведение е приет с порезна рана на главата - мислил, че има имплантиран чип, който го командва какво да прави.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре