Обвиненият в участие в група за поръчкови убийства и син на бившия шеф на митниците Христо Кулишев - Максим Кулишев, проговори. Пред bTV той разказа, че се чувства жертва на роднините си.

Преди ден Апелативният специализиран наказателен съд промени мярката за неотклонение на Максим Кулишев, от „задържане под стража” в „домашен арест”, за да може да се грижи за двете си деца.

В ареста останаха четирима от групата. За техен лидер се сочи доведената дъщеря на Кулишев-старши - Мила Георгиева.

В петък от дома си в столицата Максим Кулишев заяви, че е жертва, и благодари на съда. Той разказа, че е замесен в групата заради името си и че е прекратил връзката със сестра си Мила още през 2008 г., заради лични разногласия.

„Съжалявам, просто от роднини страдам, това мога да ви кажа. Много ме уплашиха тези неща, като в небрано лозе бях. Дано не е това, което казват. Не мога да си представя такова нещо. Това е нещо ужасно. От човешка гледна точка - потресен съм”, заяви Максим Кулишев.

Според свидетели на обвинението групата на Мила отглеждала марихуана край София. Именно Максим Кулишев отговарял за грижата за марихуаната, носил семена и торове. „Моята фирма продава торове, те са универсални, така че... те правят някаква връзка, която няма нищо общо”, твърди обвиняемият.

Кулишев беше освободен от ареста заради проблеми със здравето и за да се грижи за двете си непълнолетни деца.