Майката на убитото в Момчилград момиченце е обвинена в оставяне на дете без надзор, а не за убийство. Тази вечер в Момчилград беше направен следствен експеримент с нейно участие.

Тя е единствената задържана.

Извършено е задушаване, чрез притискане, и едва след това може да се говори за омотаване на главата му с тиксо или скоч, съобщи днес в Кърджали главният прокурор Сотир Цацаров.

Според тройната съдебно-медицинска експертиза смъртта е настъпила в ранните часове на деня.

Предстои да се направи следствен експеримент с участието на майката. „Работи се с трима лекари, които двама са от Пловдив, и лекар от Кърджали. Съдебно-техническа експертиза пътува за София, ще бъде извършена до 48 часа. В момента се извършва допълнителен оглед, след него ще се извърши следствен експеримент с участието на майката. Целта е да разкрием убиеца в съкратен срок. Работим със сравнително стеснен кръг от заподозрени. На майката не е повдигнато обвинение за убийство", уточни главният прокурор и допълни, че няма други задържани.

Към Момчилград от София пътуват водещи криминалисти, сред които началникът на отдел "Убийства".

„Във връзка сме с Института по криминалистика и криминология на МВР и чрез ръководството на Министерството сме осъществили заедно необходимата координация – до довечера или най-късно до утре сутринта ДНК експертизата да бъде готова, като обикновено се прави до 3 месеца“, каза още той.

По думите му това, че няма други задържани, не означава, че няма други заподозрени.

Главния прокурор помоли хората от Момчилград, които днес излязоха на протест за търпение и ги успокои, че в града не броди сериен убиец. Роднините пък вече могат да получат тялото на Дамла и да се погрижат за погребението й.