Районна прокуратура – Севлиево внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишна жена за нанесен побой на учителка, съобщиха от държавното обвинение.

Пострадалата е начален учител и класен ръководител в на СОУ „Васил Левски“, като преподавала и английски език. На 6 януари 2016 г. преди началото на третия учебен час, учителката влязла в 2а клас, където била класната ръководителка на този клас.

Дъщерята на обвиняемата помолила да бъде освободена, за да отиде до дома си да се преобуе, понеже си била измокрила краката. Двете учителки преценили, че не е необходимо, защото детето вече се било преобуло с екипа си за физическо възпитание, а и нямало възрастен негов роднина, който да го придружи до дома му.

По време на  учебният час, ученичката се опитала да се свърже по мобилния си телефон с майка си. Преподавателката й взела устройството, като отговорила на едно от позвъняванията. Заявила на майката, че в момента се провежда учебен час, като едновременно с това я помолила да престане да звъни, защото пречи на работата.

Няколко минути по-късно обвиняемата поискала да влезе в стаята. Учителката опитала да я изгони, но получила насреща обиди, блъскане в гърдите, скубане и юмруци в лицето.