Скандал с порнографски снимки на малолетни момичета разтърси Белоградчик. За разпространението им в мрежата е обвинена майката на децата.

Снимките с голите момичета - на 8 и 11 години, са публикувани във фейсбук. Разпространявали се в мрежата около седмица, преди институциите да бъдат сигнализирани.

„Сигналът е приет вчера, децата са изведени веднага от семейството. По случая е образувано досъдебно производство от полицията.", посочи Галина Лозанов, началник-отдел „Закрила на детето” в Белоградчик.

11-годишното момиче е добра ученичка, разказаха преподаватели от училището й. Те са предупредени да не разговарят с медии и никой не коментира станалото официално. „Всички проблеми идват от семейството, за каквото и да било.", казват учителите.

Детето не се е появявало в училище от момента, в който снимките се появили в мрежата. На някои от тях тя е със собствената си майка.

Деца признават, че са виждали снимките, някои ги имат и на телефоните си.

По-малката сестричка учи в основното училище в Белоградчик.

32-годишната им майка - Марина Методиева, не бе открита в дома си. Баща й смята, че тя не би могла да направи такова нещо. Обвинява мъжа, с когото Марина доскоро живяла в Кнежа. Така искал да й отмъсти за раздялата.

„Той е снимал, защото дъщерята си дойде и повече не иска да се връща натам.", казва той

Полицията е иззела компютъра, прибран е и мобилния телефон на Марина. С децата работят психолози.