Дързък обир бе извърпен Спешното отделение в Шумен. Неизвестен крадец открадна пари и вещи на един от лекарите по време на нощно дежурство.

Д-р Абделбари Джибри работи като общопрактикуващ лекар, обслужвайки няколко шуменски села, но дава дежурства и в спешното отделение към болницата. При една от нощните му смени той става жертва на кражба.

„Неизвестен е проникнал в лекарския кабинет, като преди това е демонтирал комарника на отворен PVC прозорец и от чанта за лаптоп е извършил кражбата”, обясни говорителят на Областната дирекция на полицията в Шумен Ася Йорданова.

„Има по принцип решетка и са разбили или развинтили решетката и успяхме да намерим само двата болта", разказа медицинска сестра.

От чантата на медика са откраднати над 1000 лева и лични вещи. „Отивам да взема компютъра, вземам чантата, слагам чантата на масата, отварям куфара и не е подредено както трябва. Бръкнах там, където бях сложил парите, няма ги, гледам, че имам флашка за интернет - и нея я няма”, обясни д-р Джибри.

Случаят още веднъж повдига въпроса за сигурността на медиците от Спешното отделение. „Знаете ли къде е страшното - че ние не вярваме, че ще стане нещо добро, това е страшното”, казва обраният лекар.

Д-р Абделбари Джибри е палестинец от Газа, но работи в България вече 20 години. Той се надява, че крадецът ще бъде разкрит, защото отмъкнатите пари били нужни за закупуване на лекарства на негови пациенти.