Нови разкрития за убитото дете. Куфарът, в който е намерено момчето, е купен в чужбина. До дни ще е ясно кой е собственикът на злокобната вещ.

Луксозният куфар, в който е открито детето струва около 670 лева и никога не е продаван у нас. Куфари като този имат гаранционна карта и специален идентификационен код. По него може да се разбере в коя държава е купен.

Веднага след като фотографи се натъкват на зловещата находка край Пасарел, криминалистите разпитват вносителите по случая.

„Ние още в понеделник сутрин имахме информация в коя страна е изнесен куфарът – това е февруари 2014 г. (...) в Русия”, обясни представителят на фирмата производител Светломир Пандазиев.

До дни ще се знае в кой руски град и от кого е купен куфарът: „Сега правим опити съвместно с колегите от Белгия и Русия и когато имаме резултат, ще го дадем на следствените органи”.

Скъпият куфар обаче никак не пасва с евтината хавлия, с което е завито детето. Затова вероятно е откраднат наскоро от скъпите вили край София и след това използван за ковчег, разкриват източници на bTV. Междувременно се проверява за избягали или изчезнали деца от домовете.

„Институциите са задължени да съобщават за всяко дете, което отсъства или е избягало от дома. Затова помолихме директорите да подадат отново тази информация на МВР”, посочи експертът от ДАЗД Цветелина Георгиева.

На директорите в цялата страна е разпоредено да подадат сигнал и деца, чийто престой в дома внезапно е прекратен. До момента обаче все още няма информация за убитото момче.