Звеното „Антикорупция” към СГП внесе обвинителен акт срещу прокурор Кръстин Кацаров от Районната прокуратура в Казанлък за 4 престъпления против правосъдието и едно против личността.

Всички деяния са извършени в началото на 2015 г.

Между 18 март и 14 май с.г. той склонявал двама от колегите си да вземат конкретни решения – да прекратят разследване за държане на наркотични вещества срещу син на негови приятели и да обвинят за длъжностно присвояване други две лица.

Междувременно, между февруари и юни 2015 г. отново въздействал на прокурори да привличат под наказателна отговорност конкретни лица и да ги задържат за до 72 часа заради различни престъпления.

През цялата първа половина на годината той се опитвал да повлияе на съдия от Административния съд в града да уважи жалбата на търговско дружество за отмяна на заповед на РДНСК-Стара Загора.

На 12 май 2015 г. Кацаров заплашил по телефона свой съгражданин. Синът на човека подал жалба срещу конкретно лице за нанесен побой и отправени закани. Прокурорът заявил на бащата, че ако жалбата не бъде оттеглена, синът му ще влезе в затвора и ще бъде обект на сексуално насилие от бияча. Човекът не се е поддал на заплахите.

По делото, което ще се гледа от Софийския градски съд, са разпитани 50 свидетели.